Založ si blog

Druhý septembrový víkend v JM Vinárstve Doľany sa ponesie v duchu milovníkov burčiaku a vínka, no taktiež aj milovníkov behu so psom.

Tento rok sme si pre Vás v JM Vinárstve Doľany prichystali víkend plný behu, dobrej zábavy, vínka a samozrejme aj výborného burčiaku.

Sobotné ráno odštartujeme 4. kolom Slovenského Caniscrossového poháru, ktorý sa u nás tento rok bude konať na jeseň. Na rozdiel od iných vinárov sme sa v JM Vinárstve Doľany rozhodli svoje vinice otvoriť i počas oberačiek a toho najrušnejšieho obdobia v roku vinohradníka. Veľmi radi ľudí nalákame do našich viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, aby mohli poochutnávať i náš Doľanský a Orešanský rajón. A tak sme v spolupráci s pani Marekovou pripravili beh so psom tento rok v našich septembrových viniciach. Súťažiť sa bude v disciplínach CANICROSS, BIKEJORING, SCOOTER, novinkou bude samostatná kategória pre psov do 15kg v Caniscrosse, keďže tie majú určitú nevýhodu oproti silnejším a ťažším psom. Trať bude dlhá 2-3km a povedie cez naše Doľanské vinohrady.

Popri tejto akcii u nás v areáli JM Vinárstvo Doľany budeme vítať hostí Dňa vo Vinohradoch, ktorý organizuje Malokarpatská vínna cesta v spolupráci s vinármi celej malokarpatskej oblasti. Deň vo vinohradoch sme poňali tento rok ako piknik a príjemnú zábavu počas druhej septembrovej soboty pre celú rodinu. Takže by sme boli veľmi radi, ak by si naši hostia poprinášali deky a spravili si pohodlie. Piknik bude prebiehať v ampelografickom vinohrade, kde budú môcť ochutnávať hrozná z rôznych odrôd. Neskôr môžete zájsť do našich priestorov, kde budete môcť poochutnávať naše lahodné vínka a svieže burčiaky z tohtoročnej úrody. Taktiež sa môžete tešiť na vyhliadkovú jazdu vinicami na Defendri, ale i prehliadku našej vinohradníckej techniky, s ktorou sa pečlivo staráme o naše vinohrady.

Budeme veľmi radi, ak sa rozhodnete stráviť túto pohodovú septembrovú sobotu práve s nami a prídete si k nám užiť krásny deň.
Tešíme sa na Vás, JM Vinárstvo Doľany.

Bag in Box

04.06.2019

ČAS LETNÝCH GRILOVAČIEK A ZÁHRADNÝCH PÁRTY Chystáte letnú oslavu či posedenie vonku pri grile, v spoločnosti priateľov máme pre vás zopár jednoduchých tipov, ako zažiť neopakovateľné chvíle plné pohody, dobrého jedla a nálady s vínom z vlastných viníc JM Vinárstva Doľany v praktickom balení BAG IN BOX. Urobte dojem na svojich priateľov hneď pri zvítaní ponúknite [...]

Ples a víno

07.02.2019

Výber vína Plesová sezóna je v plnom prúde, čo všetko jej predchádza? Plesová sezóna je obdobie, ktoré začína víkendom po Troch kráľoch a trvá s pravidla až do „škaredej“ Popolcovej stredy. Spoločenská udalosť dlho očakávaná zábava pri výnimočnej atmosfére, skvelej hudbe a dobrom jedle, ktorá je spojená so spoločenským tancom. Ples býva okrem rôznych [...]

Aktuálne z našej pivnice

30.01.2019

Počas uplynulého týždňa sa v pivnici nášho vinárstva ukončil proces filtrácie kvasničných kalov. Určite sa mnohí z Vás pýtate, čo to vlastne je? V nasledujúcich riadkoch sa pokúsim zodpovedať túto otázku. Kvasinky, po ukončení procesu kvasenia, čiže premeny hroznového cukru na alkohol, hynú. Vyššie hladiny etanolu pôsobia na kvasinky toxicky, kvasinky tak postupne [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 14997x
Priemerná čítanosť článkov: 1875x

Autor blogu

Kategórie