Založ si blog

Burčiaková sezóna nám zaklopala na dvere skôr ako po minulé roky!

Oberačky sa začali skôr ako v minulých rokoch, vinohradníci počítajú s veľmi dobrou kvalitou hrozna.

Teraz už všetko závisí od počasia v nasledujúcich týždňoch, hrozno podľa našich pozorovaní je v Doľanskom a Orešanskom rajóne v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v excelentnom zdravotnom stave a tomu zodpovedá aj kvalita burčiaku.

Burčiaková atmosféra v JM Vinárstvo Doľany začala o niečo skôr ako po minulé roky. Odštartovala ju odroda Iršai Oliver, nájdeme ho na jarmokoch, v reštauráciách, vinárňach, vinobraniach. Burčiaková sezóna je v plnom prúde, neodmysliteľne k nej patria lokše, husacina a čas príjemného posedenia pri pohári nasladlého, jemne ovocného až muškátového moku. Počas burčiakovej sezóny budete mať možnosť z našej produkcie ochutnať Muškát Moravský, Modrý Portugal – ružový, Modrý Portugal červený.

Burčiak nie je určený na skladovanie, ale na okamžité vypitie.

V JM Vinárstve pre Vás pripravujeme burčiak  tak, aby bol v najlepšej kondícií v deň predaja. Pozor burčiak je „výbušný“ nápoj, neprospievajú mu vysoké teploty práve preto u nás regulujeme jeho kvasenie – fermentáciu. Pri 8 °C spomalíme jeho fermentáciu, aby sme ho udržali dlhšiu dobu ako svieži  nápoj.

A čo je vlastne burčiak?  

Je to čisto prírodný alkoholický nápoj: „kvasiaci a žltkavo sfarbený hroznový produkt, obsahujúci 4-6% . alkoholu, ktorý vzniká pri výrobe vína. Kvalitný burčiak obsahuje veľa vitamínov, stopových prvkov a ovocných cukrov. Má príjemnú chuť, je výborným doplnkom jedla a príjemným spoločníkom. Má priaznivé účinky na trávenie, nervovú sústavu, pleť a zlepšuje činnosť srdca.

Ako vlastne spoznáte kvalitný burčiak?

Farba je svetlo mliečno-žltá s jemným kalom, nemal by byť tmavý ani hustý. Je príjemnej ovocnej arómy s miernou vôňou kvasiniek.

Hovorí sa, že človek by mal kvôli svojmu zdraviu za sezónu vypiť sedem litrov burčiaku, aby sa mu kompletne vymenila krv.

Bag in Box

04.06.2019

ČAS LETNÝCH GRILOVAČIEK A ZÁHRADNÝCH PÁRTY Chystáte letnú oslavu či posedenie vonku pri grile, v spoločnosti priateľov máme pre vás zopár jednoduchých tipov, ako zažiť neopakovateľné viac »

Ples a víno

07.02.2019

Výber vína Plesová sezóna je v plnom prúde, čo všetko jej predchádza? Plesová sezóna je obdobie, ktoré začína víkendom po Troch kráľoch a trvá s pravidla až do „škaredej“ Popolcovej viac »

Aktuálne z našej pivnice

30.01.2019

Počas uplynulého týždňa sa v pivnici nášho vinárstva ukončil proces filtrácie kvasničných kalov. Určite sa mnohí z Vás pýtate, čo to vlastne je? V nasledujúcich riadkoch sa pokúsim zodpovedať viac »

čaputová ukrajina pamatnik

Čaputová má dvojaký meter na lumpov, hovorí Hrnko. Blahová je po sto dňoch s ňou spokojná

22.09.2019 19:00

V pondelok uplynie sto dní od nástupu Zuzany Čaputovej do prezidentskej funkcie. Ako ju hodnotí koalícia a opozícia?

videopredpoveď

Na Slovensko sa rúti séria frontov! Vieme, aký bude prvý jesenný týždeň

22.09.2019 16:59

Rozprší sa? Aké teploty nás čakajú od pondelka do nedele?

Corbyn

Corbyn je v prípade zvolenia odhodlaný zostať vo funkcii premiéra celé obdobie

22.09.2019 16:36

Sedemdesiatročný Corbyn podľa AP vyvrátil špekulácie o tom, že uvažuje o rezignácii.

triblavina, diaľnica

Staviteľ obchvatu Bratislavy vyčíta štátu: Diaľnice D1 a D4 sa pretnú neskôr

22.09.2019 15:00

Na výstavbu a dokončenie časti diaľnice D4 v úseku Ivanka, sever - Bratislava, Rača má výrazný vplyv jej plánované križovanie so súčasnou diaľnicou D1.

jmvinar

Len ďalšia Blog.Pravda.sk stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 7700x
Priemerná čítanosť článkov: 963x

Autor blogu

Kategórie