Založ si blog

Bag in Box

ČAS LETNÝCH GRILOVAČIEK A ZÁHRADNÝCH PÁRTY
Chystáte letnú oslavu či posedenie vonku pri grile, v spoločnosti priateľov máme pre vás zopár jednoduchých tipov, ako zažiť neopakovateľné chvíle plné pohody, dobrého jedla a nálady s vínom z vlastných viníc JM Vinárstva Doľany v praktickom balení BAG IN BOX.
Urobte dojem na svojich priateľov hneď pri zvítaní ponúknite ich pohárom správne vychladeného ovocného vína s bonusom ovocia v pohári. Netreba si robiť príliš veľké starosti s výzdobou tú nám zabezpečí okolie, na stôl stačí pár sviečok, kytica záhradných alebo poľných kvetov, sedenie oživte farebnými dekami pre hostí , ktoré zahrejú. Atmosféru večera Vám dotvoria farebné lampióny.
Na prvom dojme naozaj záleží, očarte svojich priateľov aj skvelým receptom, s ktorým zabodujete. Výnimočnú chuť šťavnatého grilovaného mäsa, syrov, rýb, alebo zeleniny podporte správne vychladeným vínom. Čo je lepšie a osviežujúcejšie počas letného dňa či večera ako pohár sviežeho vínka? Výber vína nám ovplyvňuje letná sezóna mali by byť svieže, ľahké, iskrivé s výraznejšou kyselinou, ovocné, minerálne a aromatické s nižším obsahom alkoholu.
A práve pre nemennú sviežosť a kvalitu, ktoré poskytujú balenia BIB sa tešia obľube hlavne kvôli svojej praktickosti. Vrelo ich doporučujeme na grilovačky, záhradné párty s priateľmi, posedenie s rodinou, športové podujatia alebo aj na rybačku.
Pri BIB sa nemusíte báť prípadného rozbitia či poškodenia. Celý systém čapovania je veľmi jednoduchý, navyše každý si môže načapovať toľko vína, koľko sám uzná za vhodné. Víno ostáva bez zmeny v kvalite, nestratí na perlivosti a teda nestratí nič zo svojej lahodnosti a sviežosti, ktorú v lete tak potrebujeme.
V JM vinárstve Doľany nájdete v ponuke 3l a 5l objemy predmetných BIB V letných dňoch by sme preferovali BIB plnené ľahkými (do 12 obj. % etanolu) bielymi (Chardonnay, Irsai Oliver, Tramín červený) či ružovými (Cabernet Sauvignon rosé) vínami, zaradenými do kategórie suchých či polosuchých vín.
A ešte pár rád ku snúbeniu jedla a vína :
K bielym mäsám ako sú ryby a hydina podávame biele vína, k bravčovému a hovädziemu skôr červené. Štandardne podávame suché vína, ak však robíme marinádu na sladko, môžeme podávať aj polosuché polosladké vínka. Jednoduché pravidlo pri párovaní dezertov s vínom je, že víno by malo byť aspoň tak sladké, alebo sladšie ako dezert, ku ktorému sa podáva. Ružové víno je obľúbené pre svoju univerzálnosť je harmonické lahodné víno , ktoré pri správnom vychladení môžeme podávať ku každému jedlu.

Čo dodať na záver? Asi len toľko, že balenie vín vo forme BIB je na vzostupe popularity a čím ďalej, tým viac ľudí naň vďaka jeho jednoduchej obsluhe, praktickosti a hlavne schopnosti udržať víno v top kvalite nedá dopustiť. Tak neváhajte a doprajte si v týchto teplých dňoch osvieženie v tejto forme, nazdravie!
Foto: pohár s višnovým vínom a višnou
Grilovanie a BIB

Ples a víno

07.02.2019

Výber vína Plesová sezóna je v plnom prúde, čo všetko jej predchádza? Plesová sezóna je obdobie, ktoré začína víkendom po Troch kráľoch a trvá s pravidla až do „škaredej“ Popolcovej stredy. Spoločenská udalosť dlho očakávaná zábava pri výnimočnej atmosfére, skvelej hudbe a dobrom jedle, ktorá je spojená so spoločenským tancom. Ples býva okrem rôznych [...]

Aktuálne z našej pivnice

30.01.2019

Počas uplynulého týždňa sa v pivnici nášho vinárstva ukončil proces filtrácie kvasničných kalov. Určite sa mnohí z Vás pýtate, čo to vlastne je? V nasledujúcich riadkoch sa pokúsim zodpovedať túto otázku. Kvasinky, po ukončení procesu kvasenia, čiže premeny hroznového cukru na alkohol, hynú. Vyššie hladiny etanolu pôsobia na kvasinky toxicky, kvasinky tak postupne [...]

Jeseň vo vinohradoch s príchuťou Mladých vín.

19.10.2018

Tak ako leto za sebou rýchlo zatvorilo dvere a jeseň začala dostavať svoje čaro, prichádza nával farieb vôní a s ním aj dlho-očakávane koštovky mladých vín. Vinice začínaju hrať pestrofarebnou jesennou paletou farieb, hmlistý opar sa ťahá nad vinicou, objavujú sa prvé jesenné slnečné lúče. Vzduchom letí jemná pavučinka ktorá nám oznamuje príchod babieho leta [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 14976x
Priemerná čítanosť článkov: 1872x

Autor blogu

Kategórie